Camden Lock Market - London

Waktu kat London memang banyak tempat dah pergi. memandangkan masih ada masa terus google mana tempat yang menarik lagi di London untuk visit. Sekali terjumpa pasal Camden Lock ni. So, sehari sebelum balik, kitaorang pergi ke Camden Lock. Nana sendiri pun tak pernah sampai situ. Rupa-rupanye senang je nak kesitu naik train. Pasal turun train je terus sampai situ. Naik Northern line train turun CAMDEN TOWN station, jalan 500 metre je.


Punya le banyak kedai2 jual Cenderahati dan harga lagi murah. Menyesal gila pasal tak tahu sebelum ni dan dah beli kat tempat lain yang agak mahal. Macam2 ada kat sini. Bila jalan sekitar Camden Town ni terasa mcm jalan kat Chiampelas Bandung pasal kedai2 dia banyak ada patung besar. Macam kasut gergasi kat depan. Tempat nye luas. Kalau mula2 dari train station akan jumpa Camden Market dulu, kena jalan depan lagi baru jumpa Camden Lock Market yang ada tasik kat tengah.


Actually ada boat  yang boleh bawa kita ronda2 dalam sungai ni. tapi kena bayar le.



























 Penat berjalan terasa lapar. terus cari makanan. Mujur ada Gerai Makanan Halal orang malaysia.
Yang ni kalau tak sial bekas besar 6.00  boleh campur semua jenis asal muat bekas tu. Yang penting HALAL!


 Best tgk dorang lepak sambil layan lagu.





On teh way, sempat  stop di Harrods. Just tengok je.. my friend je beli handbag (ntah brapa puluh handbag dia beli)






How to get there:

ransport

By Underground
Northern Line: Camden Town 500m down the road
Chalk Farm  700m up the road
Mornington Crescent 800m down the road
(Saturday and Sunday during peak times we don’t advise using the Camden Town station; due to congestion it is sometimes closed).
By Bus
Camden has an extensive range of bus stops which will carry people in from most parts of London. Search for your best route at: http://www.tfl.gov.uk/tfl/gettingaround/maps/buses/
Suitable for families all days.
By Car
Camden Lock Market is not in the congestion zone. However don’t come by car unless you have to, Camden is famous for few and far between spaces. If you are thinking about doing this, consult Camden Council’s website about parking.

Comments

Popular posts from this blog

Ros Chalet , Cameron Highland (Tanah Rata , Taman Sedia)

SKYNET Sucks!!!!!

Trip - Cameron Highland 16/02-18/02/2012