Posts

Showing posts from 2015

Melbourne's Trip (26-31 March 2015)

Image
Melbourne City Night View
Sebulan berlalu, baru hari ni berkesempatan nak update blog. Kali ni tak de mood nak tulis in english, so malay je lah ye. Trip ke Melbourne kali ni selama 5 hari 4  malam. Boleh dikatakan pendek kalau nak melawat semua di sana.Secara ringkas nye, destinasi ni kami pilih time Airasia tengah buat offer free seats. Tapi tiket kami tak le free seats sangat tapi antara yg termurah dah...perjalanan bulan 3 tapi book tiket bulan 8. Tiket return trip RM 800++kira ok dah le tu. masih banyak masa untuk plan dan survey tempat2 menarik sebab beza tarikh tempah ngan travel date dalam 7 bulan lebih. Bagi yg tak mampu nak beli tiket cash,tapi ada kad kredit, beli guna kad kredit then tukar installment plan untuk 6 bulan. Yang paling penting, plan and money management kena cantek.  
Nak ke Australia kena ada Visa tapi senang je pasal visa boleh apply online je. Zu bulan nak travel, awal march baru pegi renew passport and then apply visa.
Setahu zu ramai yg apply visa kat ht…